achtergrond

facebook pure milk sint maarten

Natuurlijk / Energetisch

Pure milk werkt volgens de principes van de energetische landbouw.

Natuurlijke principes, alles in de natuur loopt volgens de principes van de natuurlijke systemen, zodra de mens gaat ingrijpen in deze natuurlijke systemen en dit niet doet volgens deze principes dan krijg je onbalans met als gevolg ziektes. De basis van alles is de bodem.

Alle ziektes zijn dus bodem gebonden, daarom is het van belang dat de bodem gezond blijft en als dat niet zo is zal geprobeerd moeten worden deze weer gezond te maken.
De bodem behoort voor  62% vrouwelijk te zijn en 38% mannelijk wat de gulden snede verhouding is van 1,618 : 1. Alles in de natuur verhoudt zich naar de gulden snede.

Hoe we dit te bewerkstelligen? Door uit te gaan van de kracht van de natuur, hierbij de natuur zoveel mogelijk haar eigen weg laten volgen en alleen met natuurlijke mest, melk en compostthee, van het eigen bedrijf proberen het geheel te stimuleren. En op deze manier een kringloop te krijgen, de kringloop landbouw. Hierbij worden wij geadviseerd door Jan Jorink

 

Het voer

Door te grond gezond te houden groeit er een gezond gewas op. Dit gewas, kruidenrijk gras/klaver en luzerne is het voer voor de koeien. In de zomer grazen de koeien dit zelf op en in de winter krijgen ze dit als kuilgras in de stal gevoerd. De kwaliteit van het voer en de gehele manier van werken heeft er voor gezorgd dat we sinds 2011 geen antibiotica meer gebruiken en sinds 1-12-2017  gecertificeerd USDA producent van melk en vlees zijn

voer in stal pure milk koeien  najaar 2017  voer pure milk koeien

De koe
Onze koeien moeten op een kruidenrijk gras/klaver rantsoen kunnen leven, hiervoor hebben we sobere koeien nodig daarom fokken wij met rassen die nog dicht bij het oerrund staan. Het fries Hollandse en het Groninger blaarkop ras zijn de rassen waar wij het meest mee werken. Om een zo uitgebalanceerd mogelijke koe te fokken maken we bij de stierkeuze gebruik van het aAa systeem wat dat inhoud kunt u hier lezen: aAa

koe pure milk met hoorns    koeien pure milk met hoorns

Alle kalveren wordensinds 2011 niet meer onthoornd, wij zijn er van overtuigd dat de hoorns een zeer belangrijke functie hebben voor de koe, zie  www.stichtingdemeter.nl en voor de mens zie hier .
De hoorns hebben een positief effect op de gezondheid van de koe, ook word de mestkwaliteit beter en dit heeft weer een positief effect op de bodem zo versterkt het een het ander en komt het geheel in een positieve spiraal.

AFHALEN:

dinsdag 15.00 en 17.00 uur

zaterdag 10.00 tot 16.00 uur

melk kaas en vlees

©2024 ©Designs