Kefir
Kefir is een dik vloeibare, koolzuurhoudende en licht alcoholische melkdrank, die oorspronkelijk afkomstig is uit de Kaukasus en Tibet.
Het wordt gemaakt met een mengsel van verschillende melkzuurbacteriën en gisten. De lichtzure en frisse smaak lijkt op die van drinkyoghurt. Aan kefir worden diverse gezondheidsbevorderende effecten toegeschreven.
Wetenschappelijk onderzoek over kefir kunt u hier lezen .
De micro-organismen vormen tezamen met eiwitten en polysachariden gummiachtige, tussen 1 en 10 mm grote korrels, kefirkorrels.
De kefirkorrels worden toegevoegd aan onze puremilk waardoor fermentatie optreedt. De optimale fermentatietemperatuur is 10°C tot 25°C. Na een fermentatie van 2 dagen is de kefir klaar. Het alcoholgehalte kan varieren van 0,2 tot 2 procent . Het vet- en eiwitgehalte is afhankelijk van de melk. De smaak van op deze wijze geproduceerde kefir varieert van seizoen tot seizoen, omdat de microflora zich aan de omgeving aanpast .
Meer over kefir en waarom u het kan drinken leest u hier en hier .
De puremilk kefir is te verkrijgen voor 2.50 euro per liter.
We verkopen nu ook kaas gemaakt van onze PUREMILK.